Stres koji nismo na adekvatan način ispustili i oslobodili s vremenom se taloži u našem tijelu stvarajući emocionalni teret te fizičke i energetske blokove. Na emocionalnoj razini to nam stvara određeni psihički pritisak i troši našu energiju dok nas na fizičkoj razini stišće s vremenom stvarajući kronični spazam mišića. To je naime, način na koji tijelo drži neoslobođeni stres, napetost i potisnute emocije “pod kontrolom”, ali taj način nažalost koči i zaustavlja slobodan protok energije kao i svih drugih emocija.

Tension, tremor or trauma Release Excercises (skraćeno TRE) je set vježbi istezanja tijela koje je osmislio Dr. David Berceli i koje učinkovito pomažu otpuštanju blokova u mišićima u tijelu. Riječ je o vježbama koje se mogu prilagoditi pa ih mogu izvoditi svi bez obzira na fizičku spremu, a koje ciljano naprezanjem i opuštanjem određenih grupa mišića pripremaju tijelo na otpuštanje vibracija.

Vibracije i tremor su pak, prirodni, instinktivni mehanizam kojim tijelo otpušta i oslobađa nagomilani stres i napetost koji mi najčešće kočimo. Omogućavanjem tijelu da propusti tremor i vibracije oslobađamo zaostalu energiju stresa i traume iz mišića te oslobađamo tijelo stisnutosti i blokova. Pritom najčešće dolazi do duboke relaksacije, oslobađanja emocionalnih tereta, dubljeg povezivanja s tijelom i umirivanja živčanog sustava te povećanja kapaciteta za buduće nošenje sa stresom.

Na radionici učimo kako tremor pokrenuti, osloboditi ali i zaustaviti, vračajući time našem živčanom sustavu i psihi informaciju i osjećaj da imamo kontrolu i kapacitet nositi se sa stresom.
Radionica je namijenjena svima, bilo da samo žele više opuštenosti i mira u životu ili su pod stresom, osjećaju napetost, opterećenje, pretjeranu razdražljivost, imaju problema sa spavanjem i sl. Za radionicu nije potrebna nikakva priprema niti predznanje, samo otvorenost za o(t)puštanje.

Predlažemo za radionicu obući mekanu i ugodnu odjeću pogodnu za kretanje poput trenirke, a možete donijeti i svoju joga ili sličnu prostirku za ležanje na podu. Također se možete presvući kod nas u garderobama.

Trajanje: 2 h
Prijava: putem maila nityayogastudio@gmail.com
Cijena: 150,00 kn
Napomena: mjesto na radionici je rezervirano uplatom iznosa u cjelosti, na račun studija ili u prostorijama studija
Rok za prijave: 1.9.2022.
* očekujemo brzo popunjavanje mjesta koja su ograničena pa stoga predlažemo najskorije prijave kako biste osigurali mjesto na ovoj divnoj i korisnoj radionici

Vrijeme održavanja: 10.9.2022. 11-13h

Više o TRE-u:

https://traumaprevention.com

https://www.youtube.com/watch?v=Cre_xwI3Oxg&t=28s

O voditelju:

Marin Tomaš je certificirani TRE provider po metodi Davida Bercelija i praktičar tjelesno orijentirane terapije s privatnom terapeutskom praksom u Zagrebu. Osim TRE edukacije završio je četverogodišnje školovanje u Centru za intergrativni razvoj te dodatnih godinu i pol edukcije za tjelesno orijentiranog terapeuta kao i školu obiteljskih konstelacija po Bertu Hellingeru, a trenutno pohađa dodatni terapeutski trening koherentne tjelesne psihoterapije u centru Snaga namjere.

Related Articles