Nakon dugogodišnjeg aktivnog bavljenja trčanjem i plesom te nakon ozljede koljena 2010. godine Martina otkriva yogu koja joj u potpunosti mijenja život.

Oduševljena promjenama koje osjeća u svim aspektima života te nakon rehabilitacije koljena kroz yoga položaje i ostale yoga tehnike, odlučuje produbiti svoju praksu i proširiti svoje znanje o yogi. Ostavlja dugogodišnji posao u ekonomiji i 2014. upisuje osnovnu obuku za yoga učitelja u GaiaYoga školi pod vodstvom Sandre Đidara Bianco i Toma Richtera. Certificirani učitelj yoge za djecu – Kids & Yoga TT postaje već iduće godine povodom završetka edukacije kod inpirativne učiteljice Cayetane Rodenas iz Španjolske.

Prepoznavši ključ rasta i razvoja u kontinuiranim edukacijama, 2020. godine upisuje i naprednu obuku za yoga učitelje u Spanda Institute pod vodstvom Nine Vukas koja živi i radi u Portugalu. Ta edukacija značajno obogaćuje njeno dosadašnje iskustvo i prilično mijenja metodologiju satova sa ciljem maksimalne dobrobiti za njene polaznike.

Smatra da je vlastita praksa, kao i kontinuirana edukacija ključna za rast i razvoj svakog učitelja yoge, odnosno za iskustvo koje učitelj prenosi svojim polaznicima na satu te se kontinuirano usavršava kroz edukacije nekih od najpoznatijih internacionalnih i nacionalnih yoga učitelja, a kroz vlastitu praksu produbljuje znanje. Veliku inspiraciju, ljubav i smisao pronalazi u Vinyasa Flow stilu yoge, koji joj kroz različite metode omogućava vođenje satova yoge na vlastiti, kreativan način uz razumijevanje mogućnosti našeg tijela i njegovih sposobosti kretanja u svim smjerovima. Vjeruje da se duboko razumijevanje yoge postiže predanim i discipliniranim radom na sebi, na svom tijelu i umu. Poseban interes razvija prema yoga filozofiji, anatomiji i tehnikama disanja u yogi (pranayama).

Nakon višegodišnjeg vođenja satova u nekim od najpoznatijih yoga studija u Zagrebu i Velikoj Gorici, svoju ljubav prema yogi odlučuje usmjeriti kroz podučavanje u vlastitom studiju te otvara Nitya Yogu u listopadu 2018. godine.

Na svojim satovima njeguje topao i individualan pristup prema svim polaznicima. Posebnu pažnju stavlja na ispravno poravnanje u yoga položajima (asanama) i ispravan dah, kako bi njeni polaznici na satu napredovali u skladu sa svojim mogućnostima .

Od 2020. godine posebno je fokusirana na individualne satove, najviše sa sportašima te polaznicima koji prolaze kroz proces rehabilitacije.

O yogi kaže:

“Yoga ima mogućnost promijeniti nam život, životne navike i cjelokupno zdravstveno stanje. Yoga može utjecati na naše odnose s ljudima, privatno i profesionalno. Kroz asane (položaje), pranayamu (tehnike disanja), meditaciju i ostale tehnike yoge smirujemo um i živimo svjesnije, u sadašnjem trenutku. Bez obzira na to što netko traži u yogi, ona će svakako donijeti transformaciju. Najveće promjene prvo primjećujemo kroz fizički aspekt, poput izraženije fleksibilnosti, bolje mobilnosti, veće snage i izdržljivosti. Istovremeno, ili nešto kasnije (vrlo je individualno), promjene se događaju i na suptilnijim razinama. Možemo primijetiti da drugačije ragiramo na okolinu, mirnije, s više razumijevanja, manje impulzivnosti i tako rastemo u svakom pogledu :).

Na satovima yoge izuzetno mi je važno stvoriti toplu atmosferu te motivirati naše polaznike na pokret, dah, mentalni mir i zdraviji život. Kroz Nitya Yogu želim stvoriti zajednicu međusobno podržavajućih polaznika i mjesto na kojem se svi osjećamo dobro, opušteno i motivirano za rad na sebi. Današnje ubrzano i dinamično vrijeme treba balans. Trebamo naučiti kako se opustiti, usporiti.”

Neki od Martininih najdražih citata:

“We are all connected; To each other, biologically. To the earth, chemically. To the rest of the universe, atomically.”

~ Neil DeGrasse Tyson

“No person, no place, and no thing has any power over us, for ‘we’ are the only thinkers in our mind. When we create peace and harmony and balance in our minds, we will find it in our lives.”

~ Louise L. Hay

“The body benefits from movement, and the mind benefits from the stillness.”

~ Sakyong Mipham

“It is only once we stop taking everything for granted and fully open our hearts to the beauty that surrounds us that we will understand the importance of joining our hands in the construction of a better world for the people of generations to come.”

~ Francisco Battiti