Nakon dugogodišnjeg aktivnog bavljenja trčanjem, plesom i pilatesom te nakon ozljede koljena 2010. godine Martina otkriva yogu koja joj u potpunosti mijenja život.

Oduševljena promjenama koje osjeća u svim aspektima života te nakon rehabilitacije koljena kroz yoga položaje, odlučuje produbiti svoju praksu i proširiti svoje znanje o yogi. Ostavlja dugogodišnji posao u ekonomiji i 2014. upisuje osnovnu obuku za yoga učitelja u GaiaYoga školi pod vodstvom Sandre Đidara Bianco i Toma Richtera. Nakon završetka osnovne obuke početkom 2016. godine upisuje i napredni program obuke – GaiaYoga TT500.

Godine 2017. upisuje i završava obuku te postaje certificirani učitelj yoge za djecu – Kids & Yoga TT. U yoga školi i na raznim radionicama nekih od najpoznatijih stranih i domaćih yoga učitelja predano uči, a kroz vlastitu praksu produbljuje znanje. Veliku inspiraciju, ljubav i smisao pronalazi u Ashtanga i Vinyasa yogi. Vjeruje da se duboko razumijevanje yoge postiže predanim i discipliniranim radom na sebi, na svom tijelu i umu. Poseban interes razvija prema yoga filozofiji, fizičkoj i energetskoj anatomiji te hands-on asistencijama.

Nakon višegodišnjeg vođenja satova u jednim od najpoznatijih yoga studija u Zagrebu i Velikoj Gorici, odlučuje usmjeriti svoju ljubav prema yogi kroz podučavanje u svom studiju koji osniva i pokreće u listopadu 2018. godine.

Na svojim satovima njeguje topao i individualan pristup prema svim polaznicima. Posebnu pažnju stavlja na ispravno poravnanje u yoga položajima (asanama), ispravan dah te na smirivanje uma, koje samo po sebi i dolazi s već spomenutim pravilnim položajima i dahom. O yogi kaže:

“Yoga ima moć promijeniti nečiji život, životne navike, cjelokupno zdravstveno stanje. Yoga može utjecati na naše odnose s ljudima, privatno i profesionalno. Kroz asane (položaje), pranayamu (tehnike disanja), meditaciju i ostale krakove yoge smirujemo um i živimo svjesnije, u sadašnjem trenutku. Bez obzira na to što netko traži u yogi, ona će svakako donijeti transformaciju, možda najviše kroz fizički aspekt, kao više fleksibilnosti, mobilnosti, snage i izdržljivosti, ali vrlo vjerojatno i kroz mentalni te duhovni aspekt. Na svojim satovima želim stvoriti toplu atmosferu, bez natjecanja, jer to nikako ne bi bila yoga niti izvor zadovoljstva koji želimo osjećati na kraju sata. Kroz svoj studio želim stvoriti zajednicu međusobno podržavajućih polaznika i mjesto na kojem se svi osjećamo dobro, opušteno i motivirano za rad na sebi. Najbolje što možemo u ovo današnje ubrzano i dinamično vrijeme je opustiti se i prepustiti se.”

Neki od Martininih najdražih citata:

“The richest grace of Ahimsa will descent easily upon the owner of hard discipline.”

~ Mahatma Gandhi

“It is only once we stop taking everything for granted and fully open our hearts to the beauty that surrounds us that we will understand the importance of joining our hands in the construction of a better world for the people of generations to come.”

~ Francisco Battiti