ABC Yoga – Absolute Beginner Class

Niste sigurni s kojim satom započeti vaše yoga iskustvo?! Na pravom ste mjestu – ABC Yoga ili Absolute Beginner Class je sat koji je namijenjen potpunim početnicima.

Ovo je sat na kojem ćete dobiti odgovore na sve nejasnoće i pitanja o yoga položajima, dahu u yogi i svemu što je bitno za vaš yoga početak.

Na ovome satu graditi ćemo postepeno položaje jedan za drugim i detaljno prolaziti kroz upute za najsigurnije izvođenje yoga asana (položaja). Naučiti ćete svaki položaj prilagoditi vašim trenutnim predispozicijama i fizičkoj spremi te ih uskladiti sa ispravnim disanjem.

ABC Yoga satovi održavaju se ponedjeljkom i srijedom.

Probni sat je besplatan! 

After-work Yoga – snaga, fleksibilnost, mobilnost, balans & dah

Uslijed dugotrajnog sjedenja mišići tijela slabe, osobito mišići Core grupacije, odnosno abdominalni mišići, mišići donjeg dijela leđa, zdjelice i nogu. Dolazi do zatvorenosti u kukovima, smanjuje se pokretljivost tijela i gubi se sposobnost održavanja ispravne posture.

Također dolazi do ukočenosti vrata i ramena, kralježnica gubi na fleksibilnosti, a zdjelica postepeno zauzima krivi položaj, osobito ako ne koristite ergonomsku stolicu ili općenito imate krivo držanje.

After-Work Yoga sat preporučujemo polaznicima koji imaju uglavnom sjedeći posao ili iz nekog drugog razloga dugotrajno sjede kroz dan. Sat je otvoren za sve pa tako i potpune početnike. Namijenjen je smanjivanju utjecaja stresa na tijelo i um kroz ispravno disanje i tehnike opuštanja te ispravljanju efekata dugotrajnog sjedenja na naše tijelo, kralježnicu, zdjelicu i zglobove.

Kroz ovaj sat radimo na postizanju snage cijeloga tijela, osobito muskulature abdomena, leđa i zdjelice koja je esencijalna za uspravno držanje te smanjuje ili eliminira štetan utjecaj dugotrajnog sjedenja. Također radimo stabilizacijske vježbe za cijelo tijelo i asane (položaje) kojima postižemo fleksibilnost tijela. U svemu tome pomoći će nam vježbe ispravnog disanja i vježbe opuštanja.

Sat je prilagođen i dostupan svima, potpunim početnicima i naprednijim polaznicima.

Dynamic Core Vinyasa

Dynamic Core Vinyasa je dinamičan sat nešto više namijenjen naprednijim polaznicima.

Vinyasa predstavlja niz položaja koji se postupno nadovezuju jedan na drugi (step by step) i tvore slijed koji sistematično i sigurno, na prilagođen način vodi polaznika iz jednog položaja u drugi. Vinyasa se ponekad opisuje kao “sustav disanja” odnosno sklad daha i pokreta koji čine korake u slijedu.

Core (jezgra) je centar našeg tijela. Čine je mišići trbuha, leđa te zdjelice. Glavna funkcija tih mišića je stabilizacija čitavog tijela, u yogi i općenito u svakodnevnom životu. Osoba koja ima snažan i stabilan Core uspravnije i samopouzdanije hoda, prilikom dugotrajnog sjedenja ne krivi kralježnicu jer stabilni i jaki mišići to sprječavaju. Snažni mišići trupa su odlična potpora kralježnici. Zdrava kralježnica utječe na zdravlje cijelog tijela, a kada se osjećamo dobro u svom tijelu svakako utječemo i na naše mentalno zdravlje.

Ove satove preporučamo svima osim potpunim početnicima.

Morning Flow

Jutarnji yoga satovi su sjajan početak dana, jer svojom strukturom podižu razinu energije i poboljšavaju koncentraciju. Kroz ovaj 75-minutni sat radi se na snazi, fleksibilnosti i mobilnosti čitavog tijela.

Na ovim satovima učimo pravilno disati, smiriti um, uskladiti dah s pokretom, pravilno izvoditi asane, poravnati se u pokretima i još puno toga o yogi općenito.

Sunrise Flow

Sunrise Flow sat je ranojutarnji sat koji se održava u zoru, u vrijeme mirovanja, dok priroda još spava, a dan se polako budi.

Mnogim ljudima nije draga ni sama pomisao na ranojutarnje vježbanje no činjenica jest kako ono ima brojne prednosti kao što su, između ostalog, brži metabolizam tijekom cijelog dana, visoka razina energije za eventualni fizički i mentalni napor kroz dan, smirenost, pozitivan utjecaj na stresne situacije u okolini, izbjegavanje gužve na popodnevnim, vecernjim satovima i mnoge druge prednosti.

Sunrise Flow je sat koji je otvoren za sve, pa i za potpune početnike, budući da svaki položaj možete prilagoditi vlastitim mogućnostima.

Prenatal Yoga

Prenatal yoga je zamišljena kao fluidni, nježan sat namijenjen trudnicama kako bi se u ovom posebnom razdoblju života posvetile sebi, svom tijelu i bebi.

Prenatal yoga ima blagotvoran učinak na sve promjene koje se u razdoblju trudnoće događaju u ženskom tijelu, kako u fizičkom, tako i u emotivnom pogledu. Pomaže ženama otkloniti napetosti, bolove u kralježnici i zdjelici, oticanje zglobova, a pozitivno utječe na hormonalne promjene, fleksibilnost, cirkulaciju i miran san.

Za vrijeme sata služimo se raznim pomagalima kako bi trudnicama i njihovim bebama bilo što ugodnije i ljepše na ovim posebnim satovima.

Integral Vinyasa

Integral Vinyasa yoga je metoda koja objedinjuje razumijevanje tradicionalnih yogijskih tehnika i modernih saznanja iz anatomije.

Utemeljena je na praćenju prirodnih elemenata i ciklusa tako da su satovi prilagođeni godišnjim dobima, bioritmu dana, mjesečevoj fazi kao i drugim promjenama. Svaki sat je, ovisno o navedenim promjenama, inspiriran elementom zemlje, zraka, vatre ili vode.

Kroz vođene sljedove i koordinirani dah pronalazimo prostor unutar tijela, lakoću te fluidnost kretanja. Namjera Integral Vinyasa yoge je formirati sigurnu i iscjeljujuću yoga praksu kroz sistem priprema i progresija (Vinyasa Krama).

Svaki se sat sastoji od početne vizualizacije i opuštanja, te vježbi disanja. Zatim slijede pažljivo složeni progresivni sljedovi asana kroz koje se tijelo postepeno otvara i priprema za dublji ulazak u fizičku i suptilnu praksu. Mudre i mantre koristimo kako bi usmjerili individualnu energiju i namjeru, a sat zatvaramo vođenim opuštanjem i meditacijom.

Satovi su srednje napredni, no uz modifikacije prilagodljivi svima, osim potpunim početnicima. Ovaj sat temelji se na Integral Vinyasa metodi koju je osmislila Nina Vukas

Deep Flow

Deep Flow je zanimljiv sat koji uključuje različite aspekte praksi iz više stilova yoge. Spaja tradicionalnije načine podučavanja yoge s modernim razumijevanjem ljudskog tijela kroz inteligentne sljedove i pravilno poravnanje tijela u položajima, eliminirajući kompenzacijske pokrete koji nepotrebno opterećuju tijelo.

Može imati nježniji intenzitet restorativnih sljedova ili snažnijih, dinamičnih sljedova za jačanje tijela i izgradnju snage. Deep Flow sat se vodi prema Ayurvedskim principima prilagođavanja satova prema godišnjem dobu, vremenu i dobu dana. Polaznici na ovim satovima podjednako rade na fizičkoj i mentalnoj snazi, fleksibilnosti te pokretljivosti tijela.

Kao što svaki dan nosi novi početak, tako svaki put kad stanemo na našu yogu prostirku trebamo resetirati svoje tijelo i pripremiti se za kretanje na najsigurniji i najefikasniji način. Prirodnim pokretima zagrijavamo tijelo kroz početni slijed prije nego krenemo na zahtjevnije sljedove. U ovom početnom dijelu prolazimo kroz osnovne načine kretanja na kojima će se temeljiti sat, a kroz ostatak sata podižemo razinu energije. Vrhunac sata čine Mindfulness tehnike koje nam pomažu da živimo kvalitetniji život smanjujući ili potpuno eliminirajući stres kroz punu svjesnost sadašnjeg trenutka.

Ovaj sat će vam pomoći da postignete više slobode u pokretu kroz sigurniji i svjesniji način kretanja, ne samo na satovima yoge, već i u svakodnevnom životu.

Sat je namijenjen polaznicima koji žele napraviti korak dalje nakon početničkih satova i naprednijim polaznicima.

Vinyasa Flow

Dinamičan sat namijenjen naprednim polaznicima.

Hatha Yoga

Hatha znači volja ili ustrajnost. Sastoji se od dva glasa “ha” i “tha” koji se odnose na muški i ženski princip. Sunce i mjesec, aktivnost i pasivnost, toplinu i hladnoću.

Prema yogijskim učenjima, kroz tijelo prolazi jako puno energetskih kanala. Tri najvažnija kanala su : ida, pingala i sushumna. Ida je na lijevoj strani tijela, povezana je sa lijevom nosnicom i označava mjesečev kanal i ženski princip. Pingala je na desnoj strani tijela, povezana je sa desnom nosnicom i označava sunčev kanal i muški princip. Sushumna kanal se nalazi u sredini, prolazi kroz kralježnicu i u njemu se spajaju ida i pingala.

Hatha yoga dovodi do pravilnog odnosa, ravnoteže između muškog i ženskog principa. Hatha yoga satovi inspirirani su učenjima Sri Dharma Mittre (osnivač Dharma yoge). Satovi se sastoje od : asana (tjelesni položaji), pranayama (tehnike disanja), bandha (energetski lokoti), kriye (pročišćavajuće  tehnike) i mudra ( energetski pečat). Hatha yoga satovi se najčešće sastoje od pozdrava suncu i osam do dvanaest glavnih asana.