1. Molimo dođite na vrijeme na sat

Dolazak na sat 10 – 15 minuta ranije je dovoljno. Kašnjenjem na sat propuštate uvodni dio sata koji je izuzetno bitan za fokus i opuštanje te možete ometati ostale na satu.

Dogodi li se da zakasnite, molimo tiho uđite u shalu (prostoriju za vježbanje) i uključite se u sat. Trebate li otići ranije sa sata, molimo da to učinite u tišini i po mogućnosti prije opuštanja na kraju sata (Shavasane) kako ne biste ometali druge polaznike.

2. Poštujte tišinu

Dođete li ranije na sat, molimo ne zvonite ako prethodni sat još nije završio i pričekajte svoj sat u tišini kako ne biste ometali susjede u hodniku ili one koji još vježbaju u shali. Isključite svoj mobitel i ostavite obaveze izvan studija te uživajte u miru i vremenu posvećenom sebi.

3. Evidentirajte svoj dolazak

Molimo po dolasku javite se učitelju i svoju člansku iskaznicu stavite na pult kako bismo evidentirali vaš dolazak. Članska iskaznica se može produžiti na 7 dana maksimalno, ako nas to zatražite unaprijed.

4. Grupni i privatni satovi

Svi grupni satovi održavaju se ako je na satu dvoje ili više polaznika. Privatne satove je potrebno posebno dogovoriti sa učiteljem.

5. Nosite udobnu odjeću

Čista, po mogućnosti i pamučna odjeća olakšava vježbanje. Preporučamo vježbanje bosih nogu, zbog veće stabilnosti i čvršćeg oslonca. Ako se pojačano znojite, ponesite ručnik na sat.

6. Dođite čisti na sat

Vaša osobna higijena znak je poštovanja i prema samome sebi i prema drugima. Također, molimo da minimizirate korištenje jakih mirisa i dezodoransa.

7. Očistite prostirke

Na kraju sata, molimo da prostirke koje su vam na raspolaganju u našem studiju dezinficirate sredstvom za čišćenje koje osiguravamo u studiju (destilirana voda + čajevac i ostala eterična ulja).

8. Budite nježni prema sebi

Nemojte pretjerati. Poštujte svoje tijelo, svoje mogućnosti i ograničenja te se zaustavite kada je to potrebno. Obavijestite instruktora prije sata o eventualnim ozljedama, bolestima koje bi mogle utjecati na vaše vježbanje. Ako se osjećate umorno ili iscrpljeno, modificirajte položaje (asane) koje su vam preteške, ili se odmorite u Balasani (položaju djeteta).

9. Promatrajte sebe, ne uspoređujte se s drugima

Yoga nije natjecateljska disciplina. Cilj yoge je miran um, otvoreno srce i više stanje svjesnosnosti. Poštujući spomenuto, usredotočite se na sebe i vlastito vježbanje.