Yoga nidra ili yogijski san je tehnika dubokog opuštanja i otpuštanja, uz čiju pomoć se bolje povezujemo s tijelom i umom te smo u mogućnosti svjesno otpustiti stres, napetosti, nelagodu, bol, težinu.

Kroz ovu yoga nidru svjesno (držeći pažnju na određenim djelovima tijela) ćemo opustiti fizičko tijelo i pokušati zauzeti ulogu promatrača, koji promatra tijelo, misli i emocije, ali se ne veže i ne poistovjećuje s istima.

Yoga Nidra toliko duboko relaksira kao san od nekoliko sati.

Aparigraha se često prevodi kao “ne-pohlepa”, “ne-posesivnost” i “nevezanost”.

Aparigraha je načelo umjerenosti, ne-pohlepe, ne-posesivnosti, ne-nagomilavanja stvari, hrane, ljudi, predmeta, ideja.

Potiče nas na praksu neprihvaćanja i negomilanja, odnosno umjerenosti u svemu. Prakticiranje Aparihgraha načela pomaže nam razviti bolji stav o tome koliko nam je uistinu potrebno za sretan i ispunjen život.

Nezdravo vezivanje uz ljude i stvari uzrok je ponovnog rađanja: stalno gubimo sebe u svijetu koji nas okružuje, umjesto da se pronađemo unutar njega. Umjesto grabljenja prolaznih i promjenjevih stvari, pogledajmo u vlastitu jezgru koja je nepromijenjiva – i to je ono što će nas učiniti sigurnima i osloboditi nas straha.

Aparigraha nas uči da se ne brinemo o ishodu situacije. Umjesto toga, trebali bismo se baviti samo sadašnjim trenutkom. Fokusiranje na ono što sada radimo pomaže nam da se centriramo i uzemljimo.

Mjesta su, zbog dekica i jastuka, ograničena pa molimo prijavu na vrijeme.

Cijena: 15 eur
Prijava na mail: nityayogastudio@gmail.com

Napomene:
Mjesto na satu možemo potvrditi nakon uplate iznosa u cjelosti.
Sat je namijenjen svima, bez obzira na prethodno iskustvo u yogi.