Trešnja, drhtanje, vibracije, tremor je prirodni način na koje se naše tijelo oslobađa viška napetosti. No mi taj urođeni impuls najčešće blokiramo jer se smatra kako “nije prikladno” tresti se u javnosti – drhtanje se u našem društvu doživljava kao znak slabosti i straha pa ga mi najčešće onda kočimo. Time onemogućujemo tijelu da se na prirodni način riješi viška napetosti i ono ga je prisiljeno pospremiti i potisnuti što dovodi do kronične napetosti.

Životinje nemaju taj problem i svatko tko ima kućnog ljubimca mogao je primijetiti da se životinje svako malo istežu i nakon toga protresu ili dio tijela ili cijelo tijelo. Upravo to ćemo i mi raditi na radionici – vježbe istezanja koje ciljano naprežu određene grupe mišića kako bi probudili urođeni mehanizam vibracija kojim se tijelo oslobađa viška napetosti.

TRE (Tension/tremor/trauma Release Exercices) vježbe koje je osmislio dr. David Berceli učinkovito pomažu tijelu da na svoj način, kroz prirodni mehanizam vibracija, otpusti zaostalu napetost iz mišića kao i živčanog sustava. Rezultat je najčešće veći osjećaj mira i staloženosti, dublja povezanost sa sobom i svojim tijelom te bolji san.

Na radionici učimo kako tremor pokrenuti, osloboditi ali i zaustaviti, vračajući time našem živčanom sustavu i psihi informaciju i osjećaj da smo (ponovno) u kontroli što povećava i naš kapacitet za nošenje s budućim stresom. Radionica traje dva sata, a za nju nije potrebno nikakvo predznanje niti posebna fizička sprema, a nisu bitne ni godine.

Trajanje: 2 h
Prijava: putem maila nityayogastudio@gmail.com
Vrijeme održavanja: 17.06.2023. od 11 do 13 sati
Rok za prijave:

* očekujemo veliki interes, a mjesta su ograničena pa stoga predlažemo najskorije prijave kako biste osigurali mjesto na ovoj divnoj i korisnoj radionici. Zbog liste čekanja nakon prethodne radionice, nekoliko mjesta je već popunjeno
Cijena: 25 eur
Napomena: mjesto na radionici je rezervirano uplatom iznosa u cijelosti, na račun studija ili u prostorijama studija

Više o TRE-u:

https://youtu.be/Cre_xwI3Oxg

O voditelju:

Marin Tomaš je certificirani TRE provider po metodi Davida Bercelija, punopravni član EABP-a (European Associatin for Body Psychotherapy) i praktičar tjelesno orijentirane terapije s privatnom terapeutskom praksom u Zagrebu. Osim TRE edukacije završio je 6-godišnje školovanje u Centru za intergrativni razvoj za tjelesno orijentiranog terapeuta, školu obiteljskih konstelacija po Bertu Hellingeru te terapeutski trening koherentne tjelesne psihoterapije u Centru Snaga namjere.