Vibracije, trešnja i nevoljni tremor su prirodni mehanizmi kojim naše tijelo propušta napetost iz mišića koji je često posljedica stresa. Bilo onog koji je rezultat jednog iznenadnog događaja ili serije manjih događaja koje nismo otpustili ili je pak, riječ o kroničnom stresu. Kako u neugodnim situacijama naša psiha potiskuje emocije, tako naše tijelo potiskuje stisnutost mišića u kronični spazam.

Vježbe za otpuštanje napetosti iz tijela (TRE – Tension Release Exercises) koje je osmislio dr. David Berceli učinkovito pomažu tijelu da na svoj način, kroz prirodni mehanizam vibracija, otpusti zaostalu napetost iz mišića kao i živčanog sustava. Rezultat je najčešće veći osjećaj mira i staloženosti, dublja povezanost sa sobom i svojim tijelom te bolji san.

Na radionici učimo kako tremor pokrenuti, osloboditi ali i zaustaviti, vračajući time našem živčanom sustavu i psihi informaciju i osjećaj da smo (ponovno) u kontroli što povećava i naš kapacitet za nošenje s budućim stresom. Radionica traje dva sata, a sastoji se od niza vježbi istezanja i propuštanja vibracija. Za nju nije potrebno nikakvo predznanje niti posebna fizička sprema, a nisu bitne niti godine.

Više o TRE-u: https://youtu.be/Cre_xwI3Oxg

O voditelju:

Marin Tomaš je certificirani TRE provider po metodi Davida Bercelija i praktičar tjelesno orijentirane terapije s privatnom terapeutskom praksom u Zagrebu. Osim TRE edukacije završio je četverogodišnje školovanje u Centru za intergrativni razvoj te dodatnih godinu i pol edukcije za tjelesno orijentiranog terapeuta kao i školu obiteljskih konstelacija po Bertu Hellingeru, a trenutno pohađa dodatni terapeutski trening koherentne tjelesne psihoterapije u centru Snaga namjere.

Trajanje: 2 h
Prijava: putem maila nityayogastudio@gmail.com

Vrijeme održavanja: 25.03.2023. od 11 do 13 sati
Rok za prijave: 20.3.2023.

* očekujemo veliki interes, a mjesta su ograničena pa stoga predlažemo najskorije prijave kako biste osigurali mjesto na ovoj divnoj i korisnoj radionici. Zbog liste čekanja nakon prve radionice, nekoliko mjesta je već popunjeno

Cijena: 19,90 eur
Napomena: mjesto na radionici je rezervirano uplatom iznosa u cjelosti, na račun studija ili u prostorijama studija

Izvor fotografije: https://trecollege.com/wp-content/uploads/2020/05/2-TRE-shaking-pdf.jpg