Yoga Nidra (duboka relaksacija) ili yogijsko “spavanje”, namijenjena je otklanjanju stresa, umora i boli, relaksaciji, regeneraciji, iscjeljivanju, opuštanju i otpuštanju.

Jako je važan dio yoga prakse. Sat vremena kvalitetne yoga nidre može nadomjestiti više sati spavanja. Ideja yoga Nidre je da pustimo tijelo da spava, a mi zadržimo budnost i svijesnost.

Prema yogijskim učenjima i prema nekim tradicijama imamo tri tijela: fizičko (grubo materijalno tijelo), suptilno (tijelo uma) i kauzalno ili uzročno (duhovno tijelo). Kada osvijestimo sva tri tijela, možemo zauzeti svoj prirodni i pravi položaj, položaj promatrača.

Mi smo ti koji promatramo tijelo, misli i emocije, ali se ne poistovjećujemo s njima. Yoga nas uči da smo iznad fizičkog i suptilnog tijela, da smo duhovne prirode koja nije prolazna, kao što misli, emocije i tijela, jesu prolazna.

Kroz ovu yoga Nidru zamišljeno je da prođemo kroz sva tri tijela. Prvo detaljno opuštamo svaki dio fizičkog tijela, zatim pažnju povlačimo unutra na dah, misli, emocije i na energetske kanale (nadije) te putem daha i prane (životne energije) umirimo um i kroz suptilno tijelo zaronimo još dublje do duhovnog promatrača.

Voditelj: Kruno (TT-200)

Info:
* prijave na ovaj događaj su obavezne
* prijave molimo na mail: nityayogastudio@gmail.com
* mjesta su ograničena zbog opreme i cjelokupnog ugođaja pa molimo potvrdu rezervacije uplatom iznosa u cjelosti na račun studija ili direktno u studiju

Cijena: 10 EUR

Vrijeme: Petak 3.3.2023. u 20h