Istražite svijet naopačke kroz radionicu Inverzije i balansi na rukama!

Ova je radionica namijenjena polaznicima koji se žele izgraditi ili unaprijediti tehniku ravnoteže na rukama kroz balanse i inverzije, odnosno osjećati se ugodno ili barem ugodnije biti naopačke 🙂


Zašto inverzije:

Inverzije u yogi poput stoja na glavi, stoja na rukama ili podlakticama omogućuju više protoka krvi do mozga, što je okrepljujuće i revitalizirajuće te rezultira povećanom energijom i mentalnom izdržljivošću. Ujedno nas oslobađaju napetosti, poboljšavaju cirkulaciju i povećavaju snagu tijela i izdržljivost.

Također se smatra da potiču emocionalni rast, smiruju um i duh, usmjeravaju energiju prema srcu i pomažu nam da postanemo povezaniji sa zemljom.


Zašto balansi na rukama:

Iako su balansi na rukama izazovni, pa čak i pomalo zastrašujući, mogu biti izvrsna prilika da povećate svoje samopouzdanje, poboljšate fokus i ravnotežu, izgradite temeljnu snagu i da, zabavite se.

Polaznici se često pretjerano oslanjaju na silu kada rade na ovim pozama umjesto da uče razumjeti biomehaniku, radnje i pokrete fizičkog tijela. Balansirati na rukama ne znači imati jake ruke i staviti svu svoju težinu na njih, nego naučiti premještati svoju težinu, angažirati druge mišićne skupine (kao što je centar tijela) i balansirati tako da vaše ruke drže najmanju moguću količinu težine. Naposljetku, mala djeca koja nemaju jake mišiće mogu raditi sjajne balanse na rukama 🙂

Opis radionice:

Kroz ovaj masterclass/mini radionicu usredotočiti ćemo se na povećanje opsega pokreta zglobova te izgradnju čvrstih temelja kroz slijed asana za zagrijavanje i aktivaciju mišićnih skupina koje treba angažirati kako bi se prilagodili položajima na kojima ćemo raditi.

Koristiti ćemo zid i rekvizite kao podršku. Modificirati ćemo položaje prema potrebi tako da svaki polaznik gradi samopouzdanje dok napreduje u vlastitom ritmu.

Što će biti pokriveno:

Raspon balansa na rukama i inverzija, od osnovnih do složenijih i izazovnijih.

Kome je radionica namijenjena:

Radionica je namijenjena srednje naprednim i naprednim polaznicima. Nije prigodna za potpune početnike.

Cijena: 150 kn
Maksimalan kapacitet: 10 polaznika
Vrijeme održavanja: 4.12.2021. 10:00 – 12:30h

Prijava na mail: nityayogastudio@gmail.com
Prijave traju do 30.11.2021.

Mjesto na radionici je rezervirano uplatom cijene radionice u cijelosti.

O učitelju: https://nityastudio.com/kruno/