Budokon Yoga je stil Yoge koji je osnovao majstor borilačkih vještina i Yoga učitelj Cameron Shaynea početkom 2001. godine. Budokon Yoga Primary Series sastoji se od 7 inteligentno sklopljenih dijelova sporih i kontroliranih pokreta.

S obzirom na znanost, umjetnost i filozofiju koja usklađuje klasičnu yogu, borilačke vještine, gimnastiku, kalisteniku, životinjsku kretnju i životnu znanost, ovaj stil preoblikovao je klasičnu yogu integrirajući cirkularne prijelaze s potpisom i spinalne valove s novo stvorenim položajima.

Unutar sekvence, Budokon Yoga Primary Series, pronaći ćete istezanje i položaje balansa, okretnost, mobilnost, fleksibilnost i snagu.
Na radionici ćemo ponoviti osnovnu seriju i detaljno proći kroz tranzicije u seriji.


Osim prve serije, kroz različite pokrete koji se koriste za mobilnost zglobova učit ćemo kako ih pravilno izvoditi, nadograditi i povezati u kreativne i tijelu prilagođene slijedove. Svaka fizička aktivnost zahtijeva koordiniranu kontrolu skoro svakog zgloba u tijelu. Imati zdrav opseg kretanja u svim zglobovima znači kako je tijelo slobodno se kretati i prilagođavati pozicijama na najbolji mogući način.

Radionica je dostupna svim vježbačima.

O učiteljici:

Anita Buterin 2003. godine upoznaje yogu, od tada yoga postaje put kojim kroči i koji je nadahnjuje svakodnevno. Nakon predane dugogodišnje prakse, 2009. godine završava TT GaiaYoga školu u Zagrebu, kroz 200 sati obuke (TT200), a 2010. godine osnovnu obuku Thai-yoga masaže kod Davora Habera kroz koju produbljuje znanje o anatomiji i asistencijama.


Neprestana želja za daljnjim učenjem vodi je na novi put pa 2014. godine završava dodatnih 300 sati (TT500) u Om yoga školi kod Snježane Nine Vukas, obuka iz Vinyasa Flow yoge. 2016. godine završava 50 sati Yin yoga TT kod Sebastiana Pucelle i Murielle Burellier. 2017. završava 50 sati Budokon Yoga TT kod Cameron Shaynea, osnivača i majstora borilačkih vještina, yoge, kalistenike i životinjskih pokreta te godinu dana kasnije odlazi u Miami na Mobility training kod Cameron i Melayne Shayne.

Kroz svoju praksu i školovanje iz yoge, Anita uči od predanih i iskusnih yoga učitelja kojima je zahvalna na nesebičnom prenošenju svoga znanja.

Cijena: 180 kn
Iznos je potrebno u cijelosti uplatiti najkasnije do 19.10.2020.
Uplatom na račun studija, vaše mjesto je rezervirano.

Broj mjesta je ograničen radi većeg opsega pokreta nego na klasičnim yoga satovima i epidemioliških preporuka pa molimo prijave na vrijeme.

Prijave na mail: nityayogastudio@gmail.com

Vrijeme: Subota 24.10.2020. 10-13 h