Prava poslastica za sve koji žele osjetiti kako je to bivati u iznimno opuštenom, spokojnom i smirenom tijelu!

Strateški smo ju organizirali pred blagdane kako bismo vam pomogli otpustili svaku trunku stresa iz prethodne godine. Na taj način ćete biti opušteni i prisutni u najvrijednijim trenutcima koje dijelite sa svojim najmilijima.

Na ovoj mash-up radionici prvo ćemo napraviti klasičnu grupnu TRE® seansu, a potom ćemo vas okupati u ljekovitim vibracijama Peter Hess® zdjela i gongova.

Svi koji su probali TRE® i iskusili čaroliju neurogenog tremora, dobro znaju kakav osjećaj slijedi nakon što dopustimo tijelu da spontanim pokretima i vibracijama izregulira neurološki sustav i pronađe svoj unutarnji balans. Nakon TRE® seanse vaši će mišići biti duboko opušteni, puni unutarnjeg osjeta i vraćeni u prirodni raspon pokreta, te značajno manje napeti. TRE®-om mišićno i fascijalno tkivo postaje mekanije, podatnije i slobodno od kronične tenzije, te na taj način povećavamo rezonantni kapacitet tijela i ono postaje kao fino uštimani prijemnik dopuštajući vibracijama zdjela i gongova da uđu duboko i zavibriraju vašu svaku stanicu, dodatno opuštajući i regulirajući vaš neurološki sustav. Ideja ovog jedinstvenog događaja je iskoristiti benefite ovih dviju učinkovitih metoda kako bismo stvorili sinergijski učinak i postigli iznimno duboku relaksaciju, te potakli unutarnje regenerativne kapacitete vašeg organizma.

Zvučne kupke i zvučne masaže, koje mi danas primjenjujemo, nastale su na temeljima drevnih istočnjačkih znanja, ali su se ipak razvijale na zapadu za potrebe zapadnog čovjeka. Tako je Peter Hess 1984. godine s cijelim timom raznih stručnjaka u Njemačkoj počeo istraživati učinak i primjenu zvuka na sve aspekte čovjekovog postojanja kako bi bio što zdraviji i što sretniji. Rezultati tih istraživanja pokazali su tolike benefite za ljudsko zdravlje da su Peter Hess® metode ušle u zdravstveni sustav u Njemačkoj, u Švicarskoj i u Austriji.

Zvukom zvučnih zdjela i gongova postižemo duboko opušteno i meditativno stanje. Doživljavamo ga s jedne strane slušnim putem, akustički, a s druge strane na staničnoj tjelesnoj razini. Pošto se naše tijelo sastoji od preko 60% tekućine, a zvuk zvučnih zdjela i gongova stvara koncentrične valove u tekućini, ti valovi u tijelu stimuliraju periferne živčane završetke. Podražaji s perifernog živčanog sustava putuju do našeg središnjeg živčanog sustava koji ovu vrstu zvuka i vibracija doživljava kao veoma ugodan podražaj. U mozgu se stvaraju nove sinapse, luči se endorfin, povezuju se lijeva i desna strana mozga, aktivira se parasimpatički sustav itd. Doživljavamo stanje duboke meditacije u kojem dopuštamo tijelu, emocijama, umu i duši da se umire i poslože. U stanju poslagivanja dajemo mogućnost našim zdravim stanicama da se izbore protiv onih štetnih, te se potiče duboka regeneracija.

Radionica je namijenjena onima koji su se već susreli s TRE® metodom putem nekog od certificiranih TRE® providera, bilo na radionici ili na privatnoj seansi. Molio bih one kojima bi ovo bio prvi susret s TRE®-om da prvo prođu uvodnu radionicu ili privatni sat TRE®-a.

Vrijeme i mjesto:
Nedjelja, 23.12.2018. – 17:00h – 20:00h
Nitya yoga studio
Garićgradska 9, Zagreb

Cijena radionice: 200 kn

Broj sudionika radionice je ograničen, stoga na vrijeme osigurajte svoje mjesto.

Prijave obavezne na mail: tre.darko@gmail.com

Voditelji:
Darko Blagojević, mag. psih.
Certificirani TRE® provider

Irena Horvat
Certificirani Peter Hess® zvukoterapeut,
za sada jedina učiteljica Emily Hess® zvučne joge u Hrvatskoj
joga učiteljica (RYS 200)